Over minder dan 9 weken staat Guus Meeuwis nog één keer in het Eindhovense Philips Stadion voor zijn allerlaatste ‘Groots met een zachte G’-concertreeks, dit jaar goed voor een recordeditie van 9 shows en ruim 300.000 bezoekers.

Op de setlijst staat alvast zijn nieuwste single ‘Wat Ik Ook Ga Doen’, een liedje dat Guus schreef met o.a. FLEMMING én schrijvers-producers Stefan Van Leijsen en Sasha Rangas van The Companions. Dit duo werkte ook al samen met o.a. Merol, maar is bij ons ook al goed voor minimaal 8 nummer één hits met o.a. Metejoor (‘1 op een miljoen, ‘Eigen schuld’) en Pommelien Thijs (‘Erop of eronder).

Door de unieke samenwerking is dit een verrassende song van Guus Meeuwis met heerlijke elektrische gitaarklanken. ‘Wat Ik Ook Ga Doen’ van Guus Meeuwis is digitaal beschikbaar en verscheen bij ons op Modestus Records in samenwerking met het House of Entertainment-label. 

Wie nog concertkaartjes wil bemachtigen voor Guus Meeuwis zijn allerlaatste rondje ‘Groots met zachte G’-concerten moet zich haasten, want de 9 shows zijn bijna allemaal uitverkocht. Tussen 14 en 26 juni2024 kan je Guus met zijn fantastische liveband aan het werk zien. Er zijn ook 10 gastartiesten die langslopen en die maakt Guus aan de hand van een originele ‘Gastventskalender’ dagelijks bekend via zijn sociale media. Nielson, Danny Vera, Acda en Da Munnik, maar ook Peter Koelewijn en Kraantje Pappie zijn alvast present. Net als vorig jaar is ook FLEMMING, bekend van o.a. ‘Amsterdam’ en ‘Zij Wil Mij’ dagelijks van de partij op de concerten. Uit de bijzondere vriendschapsbanden die hij onderhoudt met Guus ligt ook de basis van deze laatste zijn nieuwe single ‘Wat Ik Ook Ga Doen’, een heerlijke Nederlandstalige popsong met een stevige scheut rockmuziek, dankzij de elektrische gitaar.  

Slim van Guus om de vraag die hij ongetwijfeld de afgelopen maanden het vaakst heeft gekregen netjes te verwerken in een originele, catchy, moderne song. Wat hij na dit laatste rondje ‘Groots met een zachte G’-concerten gaat doen is voorlopig nog onduidelijk, maar als je goed luistert naar zijn single weet je dat hij zijn fans en zijn trouwe, jaarlijkse bezoekers na 17 edities en meer dan 75 uitverkochte stadionconcerten niet in de steek zal laten.

Het mooie aan zijn nieuwe single is dat de tekst universeel is.

Eenerzijds is het iets persoonlijks dat Guus deelt, maar anderzijds is de tekst zo herkenbaar dat je er makkelijk je eigen verhaal kan bij verzinnen. Da’s net het mooie vaak van de dingen die Guus Meeuwis muzikaal maakt en deelt met het publiek en daar zit voor een groot stuk ook zijn unieke kracht in.

Meer informatie over de laatste ‘Groots met een zachte G’-concertreeks van Guus Meeuwis vind je op www.guusmeeuwis.nl

Zijn nieuwste single ‘Wat Ik Ook Ga Doen’ is inmiddels digitaal beschikbaar. 

perscommunicatie: House Of Entertainment – 19 april 2024