Met ‘Entourage’, hun nieuwste single die ze half maart uitbrachten en ondertussen goed is voor bijna 6 miljoen (!) Spotify-streams en ruim 1,5 miljoen YouTube-views, razen de vijf boys van Bankzitters als een muzikale wervelwind doorheen de Lage Landen.

De helden van de socials vieren hun 10-jarig bestaan in januari met drie nagenoeg uitverkochte Ziggo Dome-concerten, waarmee ze nogmaals hun gigantische populariteit onderstrepen. Na de successen van o.a. ‘Je Blik Richting Mij’, ‘Cupido’ en ‘Bali’ zetten ze met ‘Entourage’ een grote stap naar het brede publiek.

Ook in Vlaanderen, waar Bankzitters al jaren een begrip is bij het jonge volkje. Niet alleen dankzij o.a. Paul de Leeuw, Emma Heesters en Enzo Knol die een gastrol hebben in hun ‘Entourage’-video, maar vooral dankzij de frisse productie is deze eigentijdse, catchy popsong nu al een stevige voltreffer.

Succesverhaal
 

BANKZITTERS

ENTOURAGE

Bankzitters MatthyasRaoulKoenRobbie en Milo zijn al meer dan een decennium vrienden. Hun muzikale verhaal begonnen ze met een YouTube-kanaal. Twee jaar lang deelden ze ook een huis, wat ze lachend ‘Casa del Huts’ noemden.

In 2021 gingen ze apart wonen, maar bleven ze samen video’s opnemen. Eerst vanuit het huis van Raoul, later huurden ze een eigen kantoorplekje waar ze hun dromen en plannen deelden met hun inmiddels talrijke volgers. Door hun gigantische populariteit kwamen er vervolgens shows en eigen muziek. Gesteund door hun volgers op sociale media werden o.a. ‘Je Blik Richting Mij’‘Stapelgek’‘Cupido’ en ‘Bali’ dikke hits.

Sinds 2022 heeft Bankzitters een eigen succesvolle serie op Amazon Prime, getiteld ‘De Knop’. In april van vorig jaar verscheen op Prime Original hun reisprogramma genaamd ‘A naar onbekend’, waarin ze op basis van succesvolle opdrachten hints kregen om hun eindbestemming te bereiken.

Ze gaven al twee uitverkochte concerten in Tivoli Vredenburg met gastartiest FLEMMING. Ondertussen staan er begin januari 2025 drie Ziggo Dome-concerten op het programma waarvan bijna alle kaartjes verkocht zijn.

Bankzitters heeft ook al een aardige prijzenkast verzameld met o.a. een VEED-award voor ‘Beste nieuwkomer’ en vier Zapp Awards, waaronder voor hun ‘Stapelgek’ en ‘Je Blik Richting Mij’, en twee voor ‘de beste online ster’, waarvan ééntje voor Matthy en ééntje voor Koen.

Entourage

Met ‘Entourage’ levert Bankzitters dé perfecte radiosong af. Eéntje die bovendien viraal gaat op de socials, waardoor de teller ondertussen de kaap van de 6 miljoen Spotify-streams en 1,5 miljoen YouTube-views heeft overschreden.

Het succes ligt niet alleen aan het toegankelijke nummer, maar ook de videoclip waarin o.a. Paul de Leeuw, Patty Brard, Emma Heesters én Enzo Knol meesterlijk voorbijflitsen in een gastrol. Met het catchy ‘Entourage’ is Bankzitters op weg naar een grote doorbraak in de Lage Landen, want ook bij ons kan ‘de hotste boyband van het moment’ rekenen op een grote aanhang volgers die massaal de filmpjes en posts van dit supersympathieke vijftal liken en sharen.

‘Entourage’ van Bankzitters verscheen op hun Van De Watermakers-label en is nu digitaal beschikbaar.

perscommunicatie: House Of Entertainment – 11 april 2024