“Ik denk dat iedereen een ‘engel’ nodig heeft om zich goed te voelen in het leven”

Paul Michiels brengt een gloednieuwe single ‘The Angel’s Coming Down’ uit, waarvoor hij samenwerkte met tekstschrijver/componist Michael Garvin, de man die voor Jennifer Lopez haar wereldhit ‘Waiting For Tonight” schreef’. “Volgens mij heeft iedereen een ‘engel’ nodig om zich goed te voelen in het leven en daarover gaat het in mijn nieuwe popsong”, zegt PP, die de track samen met producer Steve Willaert  opnam in de Brusselse ICP Studio’s. 

In het najaar hervat Paul Michiels zijn succesvolle ‘His Body & Soul’-tournee, waarmee hij de afgelopen maanden op tournee was door Vlaanderen. Nu verschijnt al de gloednieuwe single ‘The Angel’s Coming Down’”De engel die de duivel verjaagt is inderdaad een oud bijbelverhaal, maar tegelijk ook een actueel verlangen dat iedere mens op aarde in vrede en liefde zou moeten kunnen leven. Dat is hoe Michael Garvin het heeft omschreven in de heerlijke liefdestekst van mijn nieuwe song.” 

Zoals steeds trok Paul Michiels voor ‘The Angel’s Coming Down’ alle registers open. Naast de opnames in de befaamde Brusselse ICP studio’s met producer Steve Willaert, die dit voorjaar de Sector Lifetime Achievement Award kreeg op de MIA’s, mixte Jon Kelly (Kate Bush, Duffy e.a.) de track in Londen. Jon is de man die dat in het verleden ook al deed voor Paul zijn succesvolle soloalbums ‘It’s a Gas’ (Jeroen D’Hoe), ‘Let’s You & Me’ en ‘Ageless’Darcy Proper en Ronald Prent zorgden in New York voor de mastering. 

” Ik hoop dat het nummer in goede aarde valt. Veel meer dan een goed liedje schrijven, het inzingen en delen kan ik niet doen (lacht).

Vanaf vrijdag 17 mei 2024 is de nieuwe single ‘The Angel’s Coming Down’ van Paul Michiels digitaal beschikbaar. 

perscommunicatie: House Of Entertainment – 17 mei 2024