Vandaag brengt singer-songwriter Marc Floor zijn nieuwe single ‘Duizenden Liedjes’ uit.

Marc schreef het liefdesliedje samen met Paul Sinha en zijn producer tijdens een schrijverskamp met de Lieve Jongens. Het nummer heeft een herkenbare Marc Floor-sound, alleen deze keer wat volwassener. ‘Duizenden Liedjes’ komt uit via Lieve Jongens en is vanaf vandaag overal te streamen.

Marc is trots op de release: “

Ik vond het te gek om met Paul en de Lieve Jongens de studio in te duiken, we waren er al vrij snel uit dat het een liefdesliedje moest worden. Het gaat over iemand die niet te bereiken is, ondanks dat je wel duizenden liedjes over haar blijft schrijven. Hopelijk is dit het nummer waarmee je de aandacht trekt”.

‘Duizenden Liedjes’ volgt op het nummer ‘Wat Blijft Er Over’, dat Marc uitbracht als ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds Nederland. Speciaal voor de release van de song maakt Marc Floor een YouTube-serie waarbij hij langs gaat bij verschillende jongeren die zich met innovatieve initiatieven inzetten voor het milieu. Zo leert hij meer over hoe je van bananenschillen kleding kunt maken en gaat hij op bezoek bij Niels, die met zijn zelfgemaakte escaperoom geld ophaalt voor Wereld Natuur Fonds (WWF).

Marc Floor

Marc Floor (17) is een Nederlandse zanger met een grote passie voor muziek, die hij al op jonge leeftijd achter de piano ontwikkelde.

In 2021 deed Marc Floor mee aan The Voice Kids, waar tijdens de Blind Auditions alle vier de stoelen draaiden. Tijdens zijn deelname ontwikkelde hij zich op alle muzikale vlakken en schopte hij het tot de finale!

Buiten muziek om vindt Marc Floor het belangrijk om zich in te zetten voor kinderen in armoede. Zo is hij sinds kort ambassadeur van de stichting Compassion, waarmee hij afgelopen jaar meerdere reizen heeft gemaakt naar onder andere Ethiopië en Kenia. Hier nam hij een kijkje bij de projecten die opgezet zijn vanuit de stichting. Deze ervaringen neemt hij mee naar Nederland en hiermee hoopt hij anderen te helpen en te inspireren.

In de laatste jaren heeft Marc Floor veel uren in de studio gezeten en als resultaat heeft de zanger al een aantal eigen nummers uitgebracht. Zo staan er al verschillende songs met meer dan één miljoen streams op zijn naam, namelijk ‘Hé Meester’, ‘Zij Heeft Alles’ en ‘Laat Die Hoodie Maar Hangen’. Met zijn single ‘Kapitein’ liet de zanger zien dat hij ook beladen onderwerpen kan verwerken in een ballad.

Na jaren van experimenteren op muzikaal gebied ontstond zijn EP ‘Van Huis Uit’. Marc Floor heeft met zijn eigen muziek al aardig wat podiumervaring opgedaan, hij trad bijvoorbeeld al op voor maar liefst 15.000 bezoekers in een uitverkocht Ahoy!, stond op 7th Sunday Festival en speelde songs in een uitverkocht stadion bij de ‘Thuis bij Snelle’ concerten van mentor Snelle.

perscommunciatie: Cloud 9 music – 7 juni 2024