Na o.a. ‘Licht Aan De Overkant’ en ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, twee nummers die vlotjes hun weg vonden naar de top 10, verschijnt aanstaande vrijdag de gloednieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck, een nummer dat hij schreef met zijn goede vrienden Douwe Bob en Stijn van Dalen. Met landgenoot en kameraad Mitch Mues schreef David de Franstalige passage en Gordon Groothedde tekende opnieuw voor de arrangementen en productie.

Dat ik dit nummer mocht schrijven met Douwe maakt het voor mij nog een stuk intenser en spannender, want deze song is puur, oprecht en komt effectief recht uit het hart. De samenwerkingen zijn allemaal organisch ontstaan, vanuit pure vriendschap. Voor mij is ‘Kijk Naar Mij’ de song waar ik in 18 jaar carrière het meest trots op ben, omdat die ook het dichtst bij mezelf staat. Het Franstalige klopt, want ik ben een geboren en getogen West-Vlaming met Brusselse roots en een Franstalige familie”, zegt David Vandyck.

Woensdag 29 mei 2024 gaan David Vandyck en Douwe Bob samen op stap in Vlaanderen om deze song te promoten. Met zijn actuele single ‘Nothing To Lose’ is Douwe op dit moment de meest gedraaide artiest van Nederland en ook nog eens de trotse bezitter is van 3 Edisons.

Vanaf vrijdag 17 mei 2024 is de nieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck digitaal beschikbaar. 

Vriendschap

Met 3 Loftrompetten, één keer voor ‘beste videoclip’ en twee keer voor ‘beste zanger’, een gouden album en (radio)hits met o.a. ‘Licht Aan De Overkant’ en ‘Heeft Samenzijn Nog Zin’, werd David Vandyck een vaste waarde in de muziekwereld. Ook al heeft hij veel ervaring en veel meters gemaakt op de podia, de release van zijn nieuwste single ‘Kijk Naar Mij’ vindt hij bijzonder spannend. “Op een zomerse dag in augustus, twee jaar geleden, is het nummer ontstaan tijdens een songwriting samen met Douwe Bob en Stijn van Dalen. Ik heb Douwe leren kennen via Reyer Zwart, één van de beste bassisten van Nederland en die ook alle basspartijen heeft gespeeld op mijn recentste studioalbum ‘Licht Aan De Overkant’. Toen Reyer over Douwe vertelde, had ik al eens subtiel laten vallen dat ik graag met hem wou samenwerken, omdat ik hem een onnoemelijk groot talent vindt en een fantastische singer-songwriter. Zwart appte naar Douwe of hij zijn contacten mocht uitwisselen en de rest is geschiedenis. Ook al duurde het nog tot de zomer van 2022 dat we samenzaten, ondertussen appten we maandelijks naar elkaar. Geleidelijk aan is er een (h)echte vriendschapsband ontstaan. We delen ook heel wat gemeenschappelijke passies, zoals onze liefde voor de lekkere keuken, het zelf koken, ijsbaden, sauna etc. Niet alleen muzikaal, maar ook privé zijn we doorheen de jaren goede vrienden geworden die elkaar regelmatig opzoeken, horen en afspreken. Via Douwe leerde ik Stijn kennen, waardoor de vriendenkring nog wat werd verruimd”, zegt David Vandyck. 

Kijk Naar Mij 

David Vandyck z’n nieuwste single ‘Kijk Naar Mij’ draait om er echt te zijn voor elkaar. “Vergeten we niet, door o.a. de sociale media en tijdsgeest om er als mens echt te zijn voor iemand anders? Dat is de onderliggende boodschap van deze universele song. Het idee van het Franstalige gedeelte, wat absoluut een grote meerwaarde is voor het nummer, kwam van Douwe Bob. De voorliefde voor de Franse muziek heb ik meegekregen dankzij de Brusselse roots van mijn vader”, zegt David Vandyck. Samen met Mitch Mues, één van David’s boezemvrienden waarmee hij ook al jaren samenwerkt, nam David de Franstalige tekst voor zijn rekening. 

Promodag

Op woensdag 29 mei 2024 komt Douwe Bob naar Vlaanderen om samen met David Vandyck de nieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ te promoten. De 31-jarige Nederlander werd in 2012 de eerste winnaar van het tv-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Vier jaar later (2016) werd hij met ‘Slow Down’ 11de op het Eurovisiesongfestival in Zweden. Inmiddels kwam zijn zesde album uit en is hij met zijn actuele single ‘Nothing To Lose’ op dit moment de meest gedraaide artiest van Nederland. Douwe won 3 Edisons, recent een BUMA-award en kreeg net goud voor ‘This World Is Our Home’. Komende zomer staat hij op meer dan 20 festivalpodia. 

Bijzonder

Door de samenwerkingen met Douwe Bob, Stijn van Dalen, Mitch Mues en mijn vaste producer Gordon Groothedde, maar ook de inhoud en het grote vriendschappelijke karakter, is ‘Kijk Naar Mij’ mijn meest bijzondere song. Dit nummer staat het dichts bij wie ik ben. Ik weet zeker dat het verhaal en de context heel herkenbaar zijn. Ik ben benieuwd naar de reacties, maar vooral heel gelukkig dat ik de kans heb gekregen om zo’n oprecht nummer te maken. ‘Kijk Naar Mij’ is een song waar alle puzzelstukken goed vallen tot één mooi geheel. Ja, ik ben hier ontzettend trots op. Reken maar!”

De nieuwe single ‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck verscheen op Warner Music en is digitaal beschikbaar. 

perscommunicatie: House Of Entertainment – 17 mei 2024