Met zijn debuutsingle ‘Ladada’ (Mon Dernier Mot), goed voor bijna 52 miljoen Spotify-streams schoot de carrière van Claude (Kiambe) als een komeet uit de grond. Ondertussen zijn we nog een paar singles verder en staat de teller van die nummers samen op ruim 100 miljoen Spotify-streams.

In het najaar volgt zijn langverwachte debuutalbum dat nu al voorafgegaan wordt door de gloednieuwe single ‘Parler Français’. In Nederland volgt samen met de release van zijn eerste album een nieuwe tournee waarvoor de ticketverkoop start op 24 mei 2024, op 22 december 2024 zal Claude ook naar Vlaanderen komen, waar hij in De Roma in Antwerpen speelt. Tickets zijn verkrijgbaar via www.claudemusic.com. Met ‘Ladada’ (Mon Dernier Mot) scoorde hij ook bij ons een mooie (radio) hit dat werd opgevolgd met ‘Vas-Y’ (Ga Maar), een duetsingle die hij uitbracht met Suzan & Freek. De gloednieuwe single ‘Parler Français’ van Claude verscheen op Cloud 9 Music, net als het album dat in het najaar wordt verwacht. 

Slechts een handvol artiesten kunnen op hun 20ste zeggen dat ze in de Lage Landen al een paar tophits hebben gescoord. Met zijn unieke mix van de Nederlandse en Franse taal hoort Claude tot die happy few die er keihard voor werken en blijven uitpakken met nieuwe songs. Naast ‘Ladada’ (Mon Dernier Mot), ‘Vas-Y’ (Ga Maar), maar ook ‘Layla’ en het meesterlijke ‘Écoutez-Moi’ heeft hij al een stevige reputatie bij elkaar gezongen. Na ‘Ladada’ (Mon Dernier Mot) scoorde Claude met de Frans-Engelse versie van Écoutez-Moi’ ondertussen zijn tweede hit in Frankrijk, die gelijk ook weer doorsijpelde naar Wallonië

Naast zijn aankondiging aan ‘Beste Zangers’ staat Claude de komende zomermaanden op verschillende grote festivals. Daar zingt hij zonder twijfel ook zijn nieuwste single ‘Parler Français’, een song die meteen ook de voorbode is van zijn debuutalbum dat in het najaar verschijnt. Die man die zijn voorprogramma zag wegvallen toen Stromae ziek werd wil met zijn unieke stem en bijzondere songs ook bij ons doorbreken. Dankzij zijn niet-aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen is de kans groot dat het hem straks lukt Ook bij het maken van deze single had Claude enorm veel plezier, hierover vertelt hij: ‘Het was superleuk om dit liedje te schrijven in de studio. Ik kon spelen met de Nederlandse en Franse taal en mixte dat in een metafoor voor het niet willen horen dat je relatie gaat eindigen. Als je het liedje voor de eerste keer hoort denk je misschien: wat een gezellig nummer! Maar als je langer luistert hoor je de onderliggende betekenis. Ik ben superblij dat ik met dit liedje een voorproefje van mijn album en tour kan geven en kan niet wachten om jullie in Antwerpen te ontmoeten!’.

De nieuwe single ‘Parler Français’ van Claude verscheen op Cloud 9 en is nu digitaal beschikbaar. 

perscommunicatie: House Of Entertainment – 17 mei 2024