Voor de mannen van BENR was 2023 een hectisch jaar vol muzikale hoogtepunten, maar ook dieptepunten in hun privéleven. Na een uitverkochte ‘Bromantiek’-tour door Nederland te hebben gedaan, namen Bart en Robin daarom rust om op te laden en om na te denken over de volgende stap.

Nu zijn ze terug, en hóe! De single ‘Beter Met Z’n Tweeën’ is een bijzondere start van een nieuw hoofdstuk in de muzikale carrières en levens van BENR. Met een nieuw team, nieuw logo en een volwassen BENR-sound beginnen ze vol energie aan het volgende hoofdstuk. ‘Beter Met Z’n Tweeën’ komt uit via Cloud 9 Music en is overal te streamen, vandaag verschijnt er tevens een videoclip op YouTube.

BENR heeft de afgelopen tijd flinke stappen gezet in hun carrière, alles wordt groter en professioneler.

Bart: “We hebben het altijd bijzonder gevonden om verhalen te vertellen met onze muziek. Nu we allebei 31 zijn, worden die verhalen volwassener en diepgaander, net als de sound en de uitstraling.”

Robin vervolgt: “’Beter Met Z’n Tweeën’ is een nummer over vriendschap. Over elkaar accepteren ondanks de verschillen. En over er voor elkaar zijn tijdens hoogte- en dieptepunten.” 

Het duo leerde elkaar 18 jaar geleden kennen in de brugklas. Al die tijd is de kern van BENR hetzelfde gebleven: alles draait om vriendschap.

De heren traden vorig jaar als finale van hun uitverkochte ‘Bromantiek’-tour op voor 2000 man in de Ronda van Tivoli, in hun thuisstad Utrecht. Op dit moment zijn ze te zien als de presentatoren van de Grote Prijs van Nederland.

BENR

Beste vrienden Bart Maessen (30) en Robin Zomer (31) vormen samen het duo BENR. Eerder werden zij door de Telegraaf omschreven als de nieuwe ‘Nick en Simon’ en door Humberto Tan als ‘twee speciale jongens’. De sympathieke en ongeremde jeugdvrienden maken Nederlandstalige popmuziek dat veelvuldig wordt bekroond als de Hit van 100 bij Radio 100%NL en een plek vindt in de Top 20. Hun hit ‘Beetje Gek’ stond zelfs drie weken op #1. Naast eigen muziek hertaalt BENR, in samenwerking met Qmusic, om de week een Engelse hit uit de Top 40 naar een volwaardig Nederlandse versie. SBS6 talkshow HLF8 gaf de mannen een vast muziek-item in het programma, waar ze op een ludieke manier het nieuws van de week samenvatten in een zelfgeschreven nummer. Momenteel hebben ze een vast item in de ochtendshow van 100%NL. De items verschijnen, naast de radio en tv, op de kanalen van BENR en gaan aan de lopende band viraal, waardoor ze door nationale- en internationale artiesten worden benaderd om samen te werken. Zo heeft The Script de twee uitgenodigd om op te treden bij hun ZiggoDome shows. Het succes van hun muziek resulteert erin dat Bart en Robin één van de grootste Nederlandstalige muziekkanalen op TikTok in handen hebben (400.000+ volgers). Getekend bij hetzelfde platenlabel dat samenwerkt met onder andere Snelle, Claude, Davina Michelle en Flemming (Cloud 9 Music), zijn Bart en Robin gedreven om hun droom waar te maken om het grootste duo van Nederland te worden.

perscommunicatie: Cloud 9 Music – 10 juni 2024